Skala Vadetou, Zagori, Greece

Πρόσβαση στο κατάλυμα

Ιωάννινα – Μεγ. Πάπιγκο

Το Μεγ. Πάπιγκο απέχει από τα Ιωάννινα 59 χλμ, περίπου 50 λεπτά.

Μόλις φτάσετε στα Ιωάννινα, μπορείτε είτε να μπείτε μέσα από την πόλη ή να ακολουθήσετε την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο. Περνώντας από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων που είναι στα δεξιά σας, συνεχίζετε με κατεύθυνση προς την Κόνιτσα ακολουθώντας την Εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης και λίγο μετά το χωριό Καλπάκι, στρίβετε δεξιά προς Πάπιγκο και Αρίστη. (ταμπέλα).
Θα συναντήσετε το χωριό Αρίστη και μετά θα περάσετε από το ποτάμι Βοϊδομάτη. Συνεχίζοντας μετά από 10 χλμ θα φτάσετε στο Μεγάλο Πάπιγκο.

Αθήνα – Μεγ. Πάπιγκο

Aπό Αθήνα μέσω Ρίου-Αντιρρίου 495 χλμ.
μέσω Λαμίας, 500 χλμ

Από την Αθήνα προσφέρεται και η καθημερινή δυνατότητα αεροπορικού ταξιδιού, προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, και διαρκεί περίπου 40΄
Θεσσαλονίκη-Μεγ. Πάπιγκο

Aπό Θεσσαλονίκη (μέσω Εγνατίας οδού) 319 χλμ.
Ηγουμενίτσα-Μεγ. Πάπιγκο

Aπό Ηγουμενίτσα (μέσω Εγνατίας οδού) 123 χλμ.

Μόλις μπείτε στο χωριό έχετε δύο επιλογές:

α) Αν έχετε πολλές αποσκευές μπορείτε να συνεχίσετε με το αυτοκίνητο, αφήνοντας το πάρκινγκ στα αριστερά σας, και συνεχίζοντας ευθεία, περνώντας από την εκκλησία του χωριού με το μεγάλο καμπαναριό που είναι στα δεξιά σας, και να στρίψετε αριστερά στο πρώτο στενό. Μετά θα στρίψετε αριστερά πάλι στο πρώτο στενό και το κατάλυμα είναι στα 100 μέτρα, στά δεξιά σας. Ξεφορτώνετε εκεί και παρκάρετε το αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ που είναι στα 200 μέτρα.

β) Η άλλη επιλογή, αν δεν υπάρχουν πολλές αποσκευές, είναι να αφήσετε το αυτοκίνητο στο μεγάλο πάρκινγκ που συναντάτε στην είσοδο του χωριού και να προχωρήσετε πεζή στην μοναδική ανηφόρα που φεύγει από την πίσω αριστερή πλευρά του πάρκινγκ όπως το κοιτάτε από τον κεντρικό δρόμο. Το παραδοσιακό κατάλυμα είναι ακριβώς στο τέλος αυτής της ανηφόρας (200μ περίπου). Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με τις αποσκευές αν μας πάρετε τηλέφωνο μόλις φτάσετε.